«Ожинова зима»: Попелюшковий детектив

43. "Ежевичная зима" - Сара Джио (аудіокнига, художня, російською)

Ожиновою зимою називають сніг у травні (точніше раптове похолодання ближче до літа). У цій книзі він декорація, зачіпка і просто неймовірне співпадіння: однакові незвичні погодні умови в Сіетлі в один і той же день з різницею у 80 з гаком років. В 30-х в цей день у Віри зник трирічний син, в наш час журналістка Клер отримує завдання написати нарис про погоду, а пише журналістське розлідування про зниклого хлопчика.

Глави про Віру читати аж дурно. Чи то Джіо так добре виписує весь жах втрати дитини, чи я така чутлива до сльозливих сюжетів. У Клер своя тема з материнством, теж страшна, але справляється вона з нею інакше. В решті решт, вона знає. що сталося з дитиною, тому їй залишається тільки злитися, але не боятись. І вона злиться: на себе, на чоловіка, трохи на світ. На хвилі цієї агресії, вона докопується до таємниць минулого, правди правд, яка виявляється ланцюжком (я б навіть сказала браслетом) неймовірних збігів — і це допомагає їй розібратись із власним горем.

Слово «попелюшковий» у назві посту тут трохи спойлерить сюжет, тому просто скажу, що жінки в цій книзі занадто щиро і взаємно люблять багатих чоловіків. І кожна дівчинка, яка це читатиме буде мріяти про таке саме принцо-попелюшкове кохання, навіть якщо вона далеко не попелюшка. А приторний хепі-енд, де все нарешті складеться в одну, страшну в минулому, але теперішньо-прекрасну, картинку додасть ще більше солодкої емоційності. Давай, каже Джіо, я потрясу твою нестійку душевну рівновагу, а в кінці залишу тебе думати, про всі можливі «якби» і трошки про люську гордість.

Рекомендується тим, кому хочеться скоротати час за одноразовим емоційним чтивом. Ідеально для загортання в ковдру і поплакати. Можете встигнути, поки зима.

Коментарі

Популярні публікації