Ролінг після Гарі Поттера

27. "Казки Брада Бідля" Дж. К. Ролінг 
Видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА (українською, паперова, художня)

Обидві книги - «власність Хоґвардської бібліотеки» (бібліотеки Марінічів за сумісництвом, тепер ми знаєм, де Хоґвардс), так що мені вже пощастило. Обидві написані мамою Гарі Поттера не тому, що їй так вже хотілося їх написати, а тому що публіка вимагала ще. Є й третя, «Квідіч крізь віки», але мені поки вистачить.

ролінг

Отже, «Казки Барда Білля» згадуються в останній (чи передостанній?) частині ГП. Власне, тільки одна з них, та що про трьох братів. А казок тут п‘ять. Оригінальні руни перекладені Герміоною, а коментарі написав Дамблдор. Коментарі, напевно, найцікавіше шо тут є. Тут про расизм (чарівники vs магли) і про жорстокість в казках. Треба вона дітям чи краще переписувати для них, щоб все було в бантиках і рожевих соплях? Історія і Дамблдор кажуть, краще з кровячкою і блювотинням, аби було що перемагати.

Це не Шарль Перо і не Брати Грім. Зовсім інші, коротенькі, дитячі казки. Можна читати тим, хто не читав ГП. Багато активних дівчат, вибачте, відьом, це зараз популярно. Мораль цілком маглівська.
"Жодному чоловікові, жодній жінці - чарівникам чи ні - ніколи не вдавалося уникати травм або ушкоджень - фізичних, психічних чи емоційних. Зазнавати болю так само природно як і дихаити"
ролінг

28. "Фантастичні звірі і де їх шукати" Дж. К. Ролінг
Видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА (українською, паперова, художня)

«Звірі» - це підручник, чи швидше енциклопедія, на 52-й (чи скілька там?) раз видана також для маглів, з учнівськими коментарями самого ГП і Рона. Теоретично смішними, але тільки для тих хто в курсі і взагалі іх не багато. Тому ми з Андрієм вирішили, що ця книга існує для того, щоб називати один одного магічними істотами. Наприклад, кімнатними пухканцями.

І ще одна важлива інформація: в Україні є власний вид драконів (і своє міністерство магії, відповідно. Сподіваюсь, воно працює краще, ніж інші наші міністерства), а в Росії - свій демон погребін.

«Якщо погребінові дозволити переслідувати якусь людину тривалий час, то її неодмінно охопить відчуття марноти й нікчемності, і вона врешті-решт зануриться в стан апатії й безнадії.»

Від погребіна рятують копняки. Це все, що вам треба знати)

Коментарі

Популярні публікації